Tilbake
Skriv ut

Arkitektur/verksted og omvisning/Haugar kunstmuseum (vår 2019)

Tønsberg - en by i endring består av en byvandring etterfulgt av et arkitekturverksted på Haugar Vestfold Kunstmuseum.

BYVANDRING________________________________________________________________

Bygningers form og farge henger sammen med den tid de er skapt i og hvilke funksjoner de har. Med utsyn fra kanalen får elevene et innblikk i hvordan byen har endret seg fra middelalderen og frem til i dag. Målsetningen er å gi elevene økt innsikt og bevissthet rundt følgende temaer:

Lokalhistorie, arkitektur og byens identitet

Moderne arkitektur. Materialer, form og funksjon

Rommets betydning, bakgårder, torg og grønne lunger

Bygningsvern, rivning eller gjenbruk? Eksempler på gjenbruk av historisk arkitektur.

Ulike arkitektoniske stilarter og hvordan de gjenspeiles i Tønsbergs arkitektur

Programlengde – 2 t 15 min                          

Omvisningene starter på Brygga ved Tønsbergs Blad, og fortsetter videre opp mot torget og Haugar. Vandringen vil foregå utendørs og varer ca. 60 min. Elever og lærere bør kle seg etter været.

Legoverksted på Haugar og omvisning i utstillingen Retrospektiv av Sverre Koren Bjertnæs

Sverre Koren Bjertnæs er Haugars sommerutstiller sommeren 2019, han vil fylle hele museet samt borggården med sine arbeider. Denne utstillingen gir for første gang et samlet bilde av hele hans oeuvre, fra tiden som elev  av Odd Nerdrum fra 1993-95, samarbeidet med Bjarne Melgaard og frem til i dag.


Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Re kommune
  • Kunstnere/grupper: Haugar Kunstmuseum
  • I samarbeid med: Revetal ungdomsskole/kulturtjenesten i samarbeid med Vestfoldmuseene IKS.
  • Idé/opplegg: Tverrfaglig opplegg mellom matte, samfunnsfag og kunst og håndverkseksjonen for 8.trinn.Prosjektarbeidet ender i presentasjon og utstillingMatte: elevene lærer målestokk ved plantagninger og fasadetegninger.Samfunnsfag: elevene jobber med arkitekturhistorie.Kunst og håndverk: elevene lærer perspektiv, plan- og fasadetegning, møblering og generellt om farger, former og ulike stiler.Arkitekturtur: Elevene deltar på arkitekturvandring i Tønsberg med formidlere fra Haugar Kunstmuseum. Etter vandringen er det satt av tid til verksted på Haugar.Hver klasse har fem halve dager der de skal jobbe i grupper med arkitektur/interiøroppgaven. De skal bygge opp gulv og reisverk av to vegger i gitt målestokk. Deretter skal elevene plate vegger, legge gulv og innrede rommet med møbler, tekstiler, tapeter osv. De skal på forhånd ha laget plantegning og skisser over møbleringen av rommet.Alle grupper skal etter endt prosjektuke legge frem sitt rom, skisser osv gjennom en presentasjon. Modellen blir stilt ut på skolen, og etterhvert i nærmeste barnehage.