Tilbake
Skriv ut

Middelalderturnering 2018

Alle elever fra 5. trinn til og med 7. trinn i Re kommune møtes på Revetal og Re Middelalderdager for turnering. Det tevles og samles inn poeng på natursti, spydkast, pil og bue, balanse og sverd og kjepphestløp. Til sist kåres vinneren av turneringen: den klassen som har flest poeng! Vinneren reiser hjem til skolen med heder og ære samt et vandreskjold de får beholde et helt år -og kanskje lengre....

Alle får se forestillingen "Ringeren i Notre-Dame"  produsert av Akershus teater i samarbeid med Sanzen Produktioner.

En natt ble et lite deformert barn funnet på steintrappene til Notre-Dame i Paris. Et barn ingen ville ha eller vedkjenne seg. Tyve år senere er barnet blitt en ung mann, og hans ønske om å møte menneskene og verden utenfor katedralen blir større og sterkere.

Handlingen i Victor Hugos klassiske roman «Ringeren i Notre-Dame» fra 1831 foregår i og omkring den veldige katedralen Notre-Dame i Paris på 1400-tallet. Her møter vi Quasimodo- den vanskapte ringeren, Frollo- presten i katedralen, Esmeralda – den dansende vakre romkvinnen og mange flere. Vår versjon av fortellingen om Quasimodo er en blanding av teater og musikal, skrekk og romantikk, komedie og alvor. Og om utenforskapet; som er sterkere enn noen gang i dagens samfunn, og som alle kan kjenne seg igjen i.

På scenen møter du musikeren Bo Platzack som sammen med Skuespilleren Anders Sanzén i 25 ulike roller tar oss med inn i Paris gater, ned under jorden, opp i kirketårnet, og inn i den dramatiske historien om Quasimodo.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Re kommune